Специализираната прокуратурата публикува нови доказателства за разследването в Перник и

...
Специализираната прокуратурата публикува нови доказателства за разследването в Перник и
Коментари Харесай

Прокуратурата: Нено Димов е бил информиран за състоянието на язовир „Студена“


Специализираната прокуратурата разгласява нови доказателства за следствието в Перник и други селища в района.
Вчера Апелативният профилиран углавен съд удостовери избраната от първата правосъдна инстанция най-тежка мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ взета във връзка с Нено Димов.
На 15 и 16 януари Специализираната прокуратура показа нови доказателства по делото, като от тях изрично се открива, че министърът на околната среда и водите Нено Димов не е положил задоволително грижи за ръководството и стопанисването на водния запас на язовир „ Студена “, с което съдействал за дефицит на вода за питейни и битови потребности за популацията на гр. Перник.
От материалите по делото е видно, че Нено Димов - в качеството си на министър на околната среда и водите, е бил съответно и постоянно осведомен за настоящото и планирано положение на водния размер в язовира. Въпреки внезапния спад на притока и бързото понижаване на водното количество в язовира, същият е разрешавал разходване на вода за промишлени потребности в поисканите от предприятията размери, въпреки те да са разполагали и с други водоизточници. По този метод Нено Димов не спазил нормативното условие за преди всичко подаване на вода от язовир „ Студена “ за питейни и битови потребности на популацията в района.
Сред оповестените от прокуратурата документи са разпитите на зам.-министър Красимир Живков, на зам.-министър Атанаска Николова и на служителката в дирекция "Управление на водите " Мая Дряновска.
Специализираната прокуратура продължава детайлната инспекция на активността на всички длъжностни лица от държавната и общинската администрация, които имат отношение към ръководството и използването на вода от язовир „ Студена “./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР