Специализираната прокуратурата отрече новината, че е прекратила предварителна си проверка

...
Специализираната прокуратурата отрече новината, че е прекратила предварителна си проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата продължавала да проверява къщата в Барселона

Специализираната прокуратурата отхвърли новината, че е прекратила предварителна си инспекция на случая с къщата в Барселона. В петък сутринта " Сега " заяви тази информация, базирайки се на електронния указател на преписките на държавното обвиняване. Сега спецпрокуратурата споделя, че това не е правилно, само че не дава никакви детайлности, които да изясняват разминаването в данните.

В средата на февруари испанският в. " Ел Периодико " написа, че през последната година каталунската полиция " Мосос д'Ескадра " и антикорупционната прокуратура в Мадрид проверяват съмненията за връзка на Бойко Борисов с " интернационално изпиране на пари " с последна дестинация в Барселона. Сигналът е подаден от българското гражданско съдружие " БОЕЦ " до испанското посолство в София.

Разследването се концентрира върху произхода на 5 млн. евро, вложени през 2013 година в парцели в Барселона през компаниите Numin Invest SL и Emma BGS SL. Компаниите са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева, детето ѝ и татко ѝ. Те живеят в първокласна къща в безценен квартал в Барселона, до момента в който локалните управляващи не могат да открият доходи, с които фамилията може да си разреши сходен разкош. Йовчева е била снимана от проверяващите да кара " Порше Макан " за стойност минимум 70 000 евро.

По това следствие се ревизира и връзката на Борислава Йовчева с българския министър председател Бойко Борисов, както и дали той има отношение към " интернационална скица за пране на пари ".

През компанията Emma BGS SL е бил ръководен и бутик за облекло, който е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino. Скъпият магазин на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен след излизането на материла в " Ел Периодико ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР