Специализираната прокуратурата отново е внесла в съда делото срещу бившия

...
Специализираната прокуратурата отново е внесла в съда делото срещу бившия
Коментари Харесай

Прокуратурата пак внесе в съда делото срещу Овчаров за Мини Бобов дол

Специализираната прокуратурата още веднъж е внесла в съда делото против някогашния министър на стопанската система и енергетиката от кабинета " Станишев " Румен Овчаров, заяви пресцентърът на държавното обвиняване в четвъртък. Това се случва пет месеца след повдигането на новите обвинявания против Овчаров, година и половина след началото на следствието и 13 години след твърдяното незаконно действие.

Обвинението е за подписана през юни 2006 година договорка за отдаване чартърен на активите на държавното сдружение " Мини Бобов дол " на частната компания " Ораново ", която е свързвана с енергийния необут Христо Ковачки.

Според прокуратурата договорката е ощетила страната с 24 милиона лв., а Румен Овчаров е измамен под отговорност за занемареност. В края на 2017 година някогашният министър бе упрекнат за породени вреди в размер на 8.9 милиона лв., само че съдът върна делото за ново следствие поради позволени процесуални нарушавания от прокуратурата. Сега твърдяната вреда за страната от дейностите на Овчаров и останалите обвинени по делото е увеличена близо три пъти.

Прокуратурата повдига още две обвинявания за същата договорка. Едното е против някогашния заместник-министър на стопанската система и енергетиката Анна Янева. Тя е отговаряла за Дирекция " Корпоративно ръководство и преструктуриране " във ведомството. Другото е предявено на някогашния изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " Пламен Стефанов.

И тримата обвинени ще дават отговор за умишлена занемареност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР