Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в

...
Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в
Коментари Харесай

Спецпрокурорите погват лекаря със стентовете за здрави хора

Специализираната прокуратура стартира следствие на доктор от държавната болница в Пазарджик, поставял стентове на здрави хора. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

" Това е от компетентността на профилираната прокуратура. Има данни и за други закононарушения. Това, което ще създадат и вършат сега, е да възложат на ГДБОБ незабавно осъществяване на инспекция. Предстои в днешния ден да се разпореди инспекция и на АДФИ на Национална агенция за приходите, който ще извърши данъчни инспекции на посочените от вас лекари. Ще бъде осъществена инспекция и на Изпълнителна организация " Медицински одит ", изясни Гешев.

Разследване на Нова телевизия сподели по какъв начин доктор Петър Лазов, който работи в държавната болница в Пазарджик, взима 57 000 лв. месечна заплата. Той е поставял стентове както на заболели, по този начин и на здрави пациенти.

По-късно упрекнатият доктор - доктор Петър Лазов, който работи като инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик, изпрати опровергаване, в което декларира, че не е гледал автентичен запис от коронарографията на въпросния пациент, както се показва в телевизионното следствие.

 Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева Виж още Кардиолог слага стентове на здрави сърца , получава заплата от 57 000 лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР