Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в

Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в ...

Спецпрокурорите погват лекаря със стентовете за здрави хора.


Специализираната прокуратура започва разследване на лекар от държавната болница в Пазарджик, поставял стентове на здрави хора. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Това е от компетентността на специализираната прокуратура. Има данни и за други престъпления. Това, което ще направят и правят в момента, е да възложат на ГДБОБ спешно извършване на проверка. Предстои в днешния ден да се възложи проверка и на АДФИ на НАП, който ще извърши данъчни проверки на посочените от вас лекари. Ще бъде извършена проверка и на Изпълнителна агенция "Медицински одит", обясни Гешев.

Разследване на Нова телевизия показа как д-р Петър Лазов, който работи в държавната болница в Пазарджик, взима 57 000 лева месечна заплата. Той е поставял стентове както на болни, така и на здрави пациенти.

По-късно обвиненият лекар - д-р Петър Лазов, който работи като инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик, изпрати опровержение, в което заявява, че не е гледал оригинален запис от коронарографията на въпросния пациент, както се посочва в телевизионното разследване.

Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв. Виж още Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв.

Източник: dir.bg