Специализираната прокуратура започна проверка за престъпление против Републиката срещу народен

...
Специализираната прокуратура започна проверка за престъпление против Републиката срещу народен
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата проверява депутата Елена Гунчева за престъпление срещу Републиката


Специализираната прокуратура стартира инспекция за закононарушение срещу Републиката против депутат. В същото време реакции против езика на омразата от десетки посолства и от ръководителя на Народното събрание.

В Специализирана прокуратура са постъпили сигнали, че български депутат с букви Е. Г. вероятно е направил закононарушение по глава първа от Наказателния кодекс, се споделя в известие. Разпоредена е инспекция по член 98, който е за подбудителство към война или друго враждебно деяние срещу Републиката.

Преди дни в обява в обществените мрежи депутатът от „ Възраждане “ Елена Гунчева приканва за експанзия против Министерски съвет и посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа.

" Не се отчайвайте, има някаква вяра - Русия има високоточкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата “, написа в него.



Последва остра реакция от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

„ Подобни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание. Призивът към принуждение не може да бъде оневинен с нищо “, съобщи той.

Американското посолство популяризира и взаимно изказване на редица непознати посолства у нас.

„ Такива закани не могат да бъдат оправдани и ние заставаме дружно с ясното разбиране, че речта на омразата не може да има място в нашите общества “, декларират оттова.

От „ Възраждане “ обявиха, че изразеното във „ Facebook “ мнение на Елена Гунчева е персонално.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР