Специализираната прокуратура внесе вчера (24 април) обвинителен акт срещу бившия

...
Специализираната прокуратура внесе вчера (24 април) обвинителен акт срещу бившия
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата пак обвини Овчаров за безстопанственост

Специализираната прокуратура внесе през вчерашния ден (24 април) обвинителен акт против някогашния министър Румен Овчаров, Пламен Стефанов - някогашен изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " ЕАД, и Анна Янева - някогашен заместник-министър, за умишлена занемареност, от която са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв.. Това оповестяват от пресслужбата на Прокуратурата.

На 30.03.2018 година Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Румен Овчаров – някогашен министър на стопанската система и енергетиката, за умишлена занемареност - за това, че макар отговорностите си съзнателно не е упражнил задоволително надзор, вследствие на което са последвали обилни вреди за " Мини Бобов дол " ЕАД в общ размер на 8 940 231,47 лв. и за длъжностно закононарушение.

С определение на Специализирания углавен съд, доказано с определение на Апелативния профилиран углавен съд от 17.05.2018 година, делото против Румен Овчаров бе върнато на Специализираната прокуратура за премахване на позволени процесуални нарушавания.

След връщането на делото Специализираната прокуратура извърши голям брой процесуално следствени дейности, при които се събраха доказателства за това, че вследствие на неупражнения от Овчаров надзор за " Мини Бобов дол “ЕАД са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв., т.е. съвсем три пъти повече.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР