Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу пет лица

...
Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу пет лица
Коментари Харесай

Петима на съд за рекет, взели съ

Специализираната прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт против пет лица за рекет и заграбване посредством закани и насила на селскостопанска продукция, пари и машини на обща стойност 677 859 лв., благосъстоятелност на компания от Монтана. 

Марин Костов, Велизар В., Пейо П., Васил В. и Иван А. са упрекнати за това, че от 20 юли 2016 година до 30 септември 2016 година четири пъти принудили със закани шефа на компания „ Биоланд БГ “ ООД и собственик на 4% от дяловете в сдружението (другите двама съсобственици са германски граждани с по 48% от дяловете) да им съобщи активи на компанията. 

На 20 юли 2016 година Марин Костов, Велизар В., Иван А. и Васил В. привикали управителя в София. С обяснението, че единият от немските собственици им предложил 100 000 лева, с цел да го „ смачкат “, те го принудили да им
съобщи обратно на волята си 325 тона жито на сдружението на стойност 58 750 лева Първоначалната спогодба била за 200 тона пшеница, по при товаренето на житото в камиони поискали още 25 тона, защото не одобрили
качеството на зърното. Той извърши настояването им, защото отправили заплахи и към внука му.
В началото на август 2016 година по същия метод го принудили да им заплати 100 000 лева, защото „ поръчителят “ бил удвоил сумата за отстраняването му. Месец по-късно, още веднъж посредством закани шефът бил заставен да подпише
пълномощие в интерес на Върбанов, с което му дал правото да се разпорежда с движимото имущество на компанията. Дни по-късно 29 машини, сред които комбайн, прикачна селскостопанска техника, камион, леки коли и др., на обща стойност 429 109 лева, били продадени на трето лице.

На 30 септември 2016 година рекетьорите принудили шефа на „ Биоланд БГ “ ООД непозволено да изтегли от банкова сметка на сдружението и да им предаде още 90 000 лв..

Велизар Вълчев е осъждан на 3 години отнемане от независимост за рекет и нанасяне на телесни повреди и е изтърпял наказването си в пандиза. 

За осъществените закононарушения от петимата законът планува от 5 до 15 години отнемане от независимост. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР