Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Шестима души отиват на съд за участие в група за данъчни престъпления при търговия със скъпо струващи лекарства

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против 6 лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за данъчни закононарушения при вътрешнообщностни придобивания на скъпо струващи медикаменти, най-вече от Англия. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

От началото на 2016 година до 14 декември 2017 година, посредством отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери на две настоящи търговски сдружения, следени от незаконното съдружие, групата нанесла вреда на държавния бюджет в размер на 3 170 713.53 лв..

Съдят трима души за данъчни измами - ощетили бюджета с близо 1,2 млн.лв.

Доказателствата по делото сочат, че групата е била основана и ръководена от А.Х., лице с българско и сирийско поданство. Той наложил скица за видимо придвижване към двете сдружения на лекарствени артикули, предмет на вътрешнообщностни придобивания. Едното от сдруженията било ръководено от лелята на А.Х., а самият той заемал в него длъжността „ хазаин “.

По документи получатели на лекарствените артикули били компании от вида „ изчезнал търговец “ с малоимотни и малограмотни притежатели от ромски генезис, без чиновници и техническа обезпеченост.

Впоследствие стоките се префактурирали на други сдружения от вида „ изчезнал търговец. Накрая настоящи фирми-„ брокери “ заявили доставки на медикаменти към действителни клиенти.

Натрупаните по незаконен метод средства от неплатен Данък добавена стойност били легализирани посредством покупко-продажби със артикули.

През 2017 година А.Х. съставил дневници на покупките с погрешно наличие на ръководеното от неговата вуйна сдружение. В тях били отразявани данъчни фактури за доставки с право на цялостен данъчен заем, без действително да са били осъществявани каквито и да било доставки.

Ръководителят на групата има 3-годишна условна присъда за закононарушение срещу паричната и кредитната система, в границите на чийто 5-годишен изпитателен период е провел и управлявал незаконната група за данъчни закононарушения, както сочи обвиняването.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР