Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Бившият ректор на Медицинския университет на съд заради приема на чужди студенти

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против някогашния ректор на Медицинския университет-София Ваньо Митев, декана на Факултет „ Дентална медицина “ в същия университет Андон Филчев и още четири лица за присъединяване в проведена незаконна група и за длъжностни закононарушения, оповестяват от прокуратурата.

Шестимата са предадени на съд за това, че при започване на декември 2014 година, за материално облагодетелстване, основали незаконно съдружие по набирането и обезпечено приемане в университета на студенти - най-вече чужденци, които не дават отговор на изискванията за банкет.

За набиране на задгранични студенти уредникът и началник на незаконната група Ваньо Митев привлякъл три лица от фамилно консултантско сдружение със седалище в гр. Петрич, както и английски студент от иракски генезис. Набраните в нарушаване на условията за банкет студенти били от Гърция и Англия. Освен набирането на студенти по медицина, участници в незаконното съдружие подготвяли и представяли документи за записване или пренасяне на студенти в МУ-София за основаването на погрешно усещане за съблюдаване законовите условия за банкет на задгранични студенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР