Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Фалшификаторите на пари от Пловдив отиват на съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против четиримата привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на неистинен доларови и еврови банкноти в хотел " Кантилена 2 “ в к.к. Слънчев бряг и разпространението им в страната, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Те са арестувани на 20 октомври 2018 година при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в к.к. Слънчев бряг и в Пловдив.

В подземния гараж на хотел " Кантилена 2 " в курортния комплекс бе открита оборудвана за задачата печатница. На мястото бяха арестувани ръководителят на групата Иван Тодоров и съдържателят на хотела Александър Крихтин в миг на произвеждане на неистинен банкноти. Намерени и конфискувани бяха 23 009 листа с отпечатани и изображения на неистинен банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски $, или детайли от тях (заготовки).

Тодоров е предаден на съд за закононарушения по 8 текста от Наказателния кодекс, в това число като управление на групата от основаването ѝ през януари 2018 година до неутрализирането ѝ 20 октомври 2018 година Той персонално е направлявал производството на имитации и разпространяването – при 4 доверителни покупко-продажби продал на чиновник под прикритие общо 301 неистинен банкноти от по 100 евро и 297 банкноти от по 50 $. В дома му в Пловдив бяха открити 23 009 броя подготвени подправени банкноти в евро и долари на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски $.

Участникът в групата Крихтин, който дал помещение за незаконната печатница, бил зает директно в производството на фалшините банкноти, в това число и обезпечаване на консумативи за направата им.
Иван Тодоров и Александър Крихтин са с ограничения за неотклонение " Задържане под стража “. На 19 юни 2019 година, след внасянето на обвинителния акт против тях, е разпоредено превеждането им в Софийския затвор. Другите двама предадени на съд участници в групата са с избрани парични гаранции от по 5000 лв..

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР