Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за кмета на Костенец

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража на кмета на Костенец и привлечения към наказателна отговорност за корупционни дейности дружно с него предприемач.

Очаква се съдът да насрочи час за делото по мярката за неотклонение на двамата за през днешния ден.

Припомняме, че на 17 юни стана ясно, че полицията ревизира кметът на Костенец. Малко по-късно той беше арестуван с обвиняване за обещан рушвет на общински консултант.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че кметът на Костенец Радостин Радев е обещавал 30 000 лева на общински съветници, с цел да гласоподават избрани решения, които са в полза на кмета. Той взимал по 10% от всяка една социална поръчка.

Все още в ареста е кметът на пловдивския регион Северен Ральо Ралев. Той бе задържан на 30 май по обвиняване в корупция.

На 20 март бе задържан и по-късно освободен кметът на Червен бряг. По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев кметовете би трябвало " да си ъпдейнат обстановката ".

Преди година обществено бе задържана в центъра на София кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Аресът им тогава продължи към 10 часа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР