Специализираната прокуратура внесе в съда по делото КТБ искане за

...
Специализираната прокуратура внесе в съда по делото КТБ искане за
Коментари Харесай

Финансовият директор на Дунарит задържан за пране на пари

Специализираната прокуратура внесе в съда по делото КТБ искане за задържане на петима доверени хора на Цветан Василев, измежду които финансовият шеф на "Дунарит " Никола Киров.
Имената на останалите са Васил Шуманов, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Красимир Зарев. Петимата са с повдигнати обвинявания за пране на пари.
Припомняме, делото за банкрута на КТБ потегли всъщност на 9 май. Тогава Апелативният углавен съд одобри решението на Спецсъда, че няма учредения процесът да бъде преустановен и върнат на прокуратурата.
На 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му посредством управляващите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно свикан.
На 13 декември 2017 година делото не потегли поради неполучаване на отговор на правосъдната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на съвещанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.
Обвинителният акт по делото за банкрута на КТБ е над 210 000 страници и беше импортиран от Специализираната прокуратура на 20 юли предходната година. По делото са упрекнати 18 лица.
Свидетелите по делото са повече от 400. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица, а събраният доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.
Освен за присъединяване в проведена незаконна група, обвинените ще дават отговор пред съда за източване на банката с над 2,7 милиарда лева
Основен обвинен е някогашният мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев, така обаче от момента на слагането на банката под необикновен контрол не се намира в България. Последното му местоположение е Сърбия. Срещу него са повдигнати обвинявания за общо 76 действия.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР