Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт съд срещу седем души за

...
Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт съд срещу седем души за
Коментари Харесай

Хванаха седем души за трафик на мигранти. Шефове на групата са двама сирийци |

Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт съд против седем души за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти от Турция и незаконното им извеждане в Сърбия.

Групата е съществувала от началото на 2016 година до 17 октомври 2017 година, когато участниците са арестувани. Престъпната активност ръководели двама братовчеди иракчани, единият от които има и българско поданство. Те били свързващото звено в незаконното съдружие, определяли дилемите, направлявали осъществяването им и разпределяли парите от трафика.

Всеки от участниците (двама от които са родени в София, само че са със сирийски произход) изпълнявал строго избрани функционалности. Най-довереният на ръководителите отговарял за превеждането на групи незаконни мигранти от Турция в България, като провел логистиката по превоза. Определял човек от групата, който да уточни маршрута по този начин, че да „ не паднат хора “, осигурявал пред всеки микробус с незаконни пасажери пилотна кола, която да предизвестява за полиция на пътя. Той имал задачата да управлява и извеждането на мигрантите в Сърбия, както и да осведоми водачите на групата за резултата.

Крайната дестинация бил хотел на към 5 км от Белград, откъдето чужденците били транспортирани до сръбската столица с таксита. След сполучлива доставка ръководителите докладвали посредством интернет приложения на свои турски „ сътрудници “. От тях получавали информация за сумата, която ще им бъде платена за „ услугата “, както и код за приемането й в България от непознати лица по системата Хавала.

За всеки преведен човек в Белград групата получавала по 950 евро. Част от парите ръководителите задържали за себе си. Другите разпределяли сред участниците в групата и се разплащали с водачите превозвачи, с каналджиите, които превеждали мигрантите през границите, със притежателите на къщи в столичните квартали „ Модерно предградие “, „ Бакърена фабрика “ и „ Факултета “, където били приютявани за малко. С разплащането бил претрупан член на групата, който изпълнявал ролята и на персонална защита на един от ръководителите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР