Специализираната прокуратура внесе днес в Специализирания наказателен съд обвинителен акт

...
Специализираната прокуратура внесе днес в Специализирания наказателен съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд Вълчо и Маринела Арабаджиеви

Специализираната прокуратура внесе през днешния ден в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, незаконно укриване на налози и изпиране на пари.

Те ще дават отговор за действия, осъществени от тях в друга форма на съучастничество от началото на 2013 година до 2018 година Вълчо и Маринела Арабаджиеви са упрекнати и в това, че в качеството си на лица, които реализират в действителност дейности и функционалности по ръководството на търговски сдружения, съзнателно склонили представляващи въпросните сдружения (също членове на групата) да заобикалят установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – при воденето на счетоводството да употребяват документи с погрешно наличие, да удостоверяват лъжа в подадени данъчни заявления и да приспадат неследващ се данъчен заем.

Това е ставало най-често като сдруженията са заявили и осчетоводявали доставки от компании от вида „ изчезнал търговец “. Впоследствие добитите посредством данъчните измами средства били изпирани с поредност от транзакции, които е трябвало да скрият произхода им. За изпирането на пари обвиняване е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е упрекнат като член на групата) в съучастничество с родителите му и двама от участниците в групата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР