Специализираната прокуратура влезе в служебни помещения в Регионална дирекция по

...
Специализираната прокуратура влезе в служебни помещения в Регионална дирекция по
Коментари Харесай

Претърсват жилища и бази след ареста на горските в Своге

Специализираната прокуратура влезе в служебни пространства в Регионална дирекция по горите в София и в Държавно горско стопанство в Своге. Извършват се претърсвания в жилища в София и Своге, както и в база в село Батулия.
 
Действията на Специализираната прокуратура са в границите на следствие против проведена незаконна група, състояща се от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от шефа на Регионална дирекция по горите – София инж. Милко Христо в.

 
По данни на прокуратурата групата е правила противозаконен рандеман и търговия с дървен материал в интервала от 2014 година досега. Събрани са и доказателства за осъществени от проведената незаконна група обири на части от профилирана горска техника , тенденциозен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без позволение. За момента са арестувани - шеф на Регионална дирекция по горите – София инж. Милко Христов, който е упрекнат и за началник на незаконната група, както и  шефът на Държавно горско стопанство в Своге Петър Петров и двама горски стражари от стопанството.
 
При осъщественото претършуване в базата в село Батулия, стопанисвана от двама от членовете на групата, са открити и нелегално държани пет пушки и огромно количество муниции.
 
Жители на селото описаха, че базата е държана от Георги Танев и неговият наследник Петьо Георгиев , прочут с прякора Петела . Хората споделят, че в базата има доста коли и камиони, че дворът се пази от доста кучета и че знаят само, че фамилията се занимава с дърводобив. Разследващите потвърдиха, че Петела и Танев също са измежду арестуваните. И сега не престават Действията по претършуване и разпити на очевидци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР