Специализираната прокуратура възложи на Дирекция за национален строителен контрол да

...
Специализираната прокуратура възложи на Дирекция за национален строителен контрол да
Коментари Харесай

Удар! Бутат къщите на 27 ало измамници от цялата страна

Специализираната прокуратура разпореди на Дирекция за народен строителен надзор да извърши инспекция на законността на 103 недвижими парцела, благосъстоятелност на 27 упрекнати лица за присъединяване в три обезвредени през 2019 година проведени незаконни групи за телефонни измами.

Днес, 2 декември, началникът на ДНСК изпрати отчет в Специализираната прокуратура за подхванатите от чиновниците на дирекцията дейности за инспекция на законността на строителството в посочените от прокуратурата парцели.

Проверените 103 обекта са на територията на гр. Горна Оряховица (община Горна Оряховица), с. Ружинци (община Ружинци), с. Арчар (община Димово), гр. Берковица (община Берковица), гр. Левски (община Левски), гр. Ветово (община Ветово).

Издадени са 17 заповеди за унищожаване на противозаконни градежи, от които 1 към този момент е отстранен, а 2 са в развой на непринудено унищожаване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за унищожаване от кметовете на съответните общини. Забрана за прилагане е наложена за 5 обекта.

23 от останалите тествани здания са в категорията на така наречен търпими градежи (незаконни, за които липсват строителни бумаги, само че са вписани в настоящите устройствени проекти и не подлежат на унищожаване и на възбрана за ползване), други 26 градежа са в процедура по проучване на толерантност.

Заварените градежи са 9, тествани са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са противозаконни и са в процедура на издаване на заповед за унищожаване.

Срещу отговорните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си отговорности, са формирани 11 административнонаказателни производства: на трима чиновници в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

За окончателните решения по формираните преписки в общинските администрации ДНСК ще показа информация навреме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР