Специализираната прокуратура участва в международна операция за неутрализиране на пирамидална

...
Специализираната прокуратура участва в международна операция за неутрализиране на пирамидална
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за криптовалута на българката Ружа

Специализираната прокуратура взе участие в интернационална интервенция за обезвреждане на пирамидална конструкция за измами с комерсиална цел и пране на пари посредством основаване и разпространяване на виртуалната валута уанкойн (OneCoin).

Основателка на мрежата, която сега се е разпростряла на 4 континента, е българката доктор Ружа Игнатова (37 г.).

Акцията е координирана от Европол и Евроджъст, а нашите спецпрокурори, следователи и сътрудници от ГДБОП и ДАНС са работили по правосъдна поръчка за правна помощ от прокуратурата в немския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, пристигнала през октомври 2017 година

Искането на немските магистрати към България е за съответни процесуално-следствени дейности – претърсвания и разпити на очевидци, само че няма издадени европейски заповеди за арест на съответни лица, посочи през вчерашния ден шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Проверявано е българското комерсиално сдружение „ Уан Нетуърк сървисиз “ ЕООД и обвързваните с него лица, в това.число и две българки с немско поданство. Това са основателката на „ уанкойн ” Ружа Игнатова и нейната майка Веска, на чието име има 9 регистрирани компании у нас. Сред тях не е въпросното ЕООД, което се води на 26-годишния Кристиян М., а негов притежател е друга компания с началник Божидар З., също 26-годишен.
Разследващите откриват местонахождението на сървърите в София и обслужващите ги компании, употребявани от интернационалната незаконна организация.

На 17 и 18 януари 2017 година, в наличието на представители на Европол и немските проверяващи органи, са претърсени офисите на „ Уан Нетуърк сървисиз “, както и на 14 други сдружения в София, Варна и Велико Търново. Иззети са голям брой материални доказателства. До момента са разпитани 50 очевидци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР