Специализираната прокуратура участва в международна операция по разследване на италианските

...
Специализираната прокуратура участва в международна операция по разследване на италианските
Коментари Харесай

Пресякоха международна измама с ДДС при внос на коли от Германия |

Специализираната прокуратура взе участие в интернационална интервенция по следствие на италианските управляващи, при която е обезвредена проведена незаконна група за измами с импорт на нови и използвани коли от Германия.

До момента са открити 60 души, обвинени за измами за отбягване заплащането на Данък добавена стойност за минимум 6,3 млн. евро. Над 200 автомобила са били регистрирани с подправени документи в Италия и са продавани на цени под пазарните.

По време на интервенцията е конфискувано имущество за близо 2 млн. евро на главния обвинен за измамите. Между 2015 година и 2020 година той провел противозаконна активност към вноса на коли от Германия. Те са продадени на италиански клиенти, които се възползвали от по-ниски цени, поблазнени от по-ниските данъчни ставки върху немските возила.

Измамите са осъществени посредством потребление на фалшифицирани фактури и търговия посредством въртележка от компании, основани за тази цел. Под предлог, че колите се продават в други страни от Европейски Съюз се избягвало заплащането на Данък добавена стойност. За регистрацията им са употребявани подправени документи, а процедурите по измамата били узаконявани като се употребяват и подправени фактури за покупко-продажби с недвижими парцели.

По данни на Евроджъст общата комерсиална стойност на измамата е за минимум 53,5 млн. евро. По време на активността си причинителите освен фалшифицират, само че прикриват и унищожават публични документи, с цел да скрият измамата.

Разследването на схемата е стартирано от Финансовата армия на италианския град Пескара под надзора на локалната прокуратура. Издадени са европейски заповеди за следствие за осъществяване в България, Чехия и Германия.

Трансграничното правосъдно съдействие по случая сред страните членки на Европейски Съюз е координирано от Евроджъст, където е основан център, подпомагащ осъществяването на европейските заповеди за следствие с присъединяване на Националните бюра на четири страни – България, Германия, Италия и Чехия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР