Специализираната прокуратура трябва да извърши проверка за наличието на организирана

...
Специализираната прокуратура трябва да извърши проверка за наличието на организирана
Коментари Харесай

Прокуратурата е сезирана за престъпна група с участието на Иван Гешев

Специализираната прокуратура би трябвало да извърши инспекция за съществуването на проведена незаконна група с присъединяване на основния прокурор Иван Гешев, откакто получи сигнал от Единната национална партия (ЕНП) за пуснатите записи от специфични разследващи средства с присъединяване на президента. Предварителната прокурорска инспекция може да продължи до два месеца и завършва с отвод или с разпореждане за формиране на наказателно дело.

" Във връзка с оповестените от прокуратурата записи на президента на Република България, се обръщаме към Специализираната прокуратура със сигнал за съществуване на проведена незаконна група. Според добилите популярност обстоятелства, тя включва наблюдаващия прокурор, Главния прокурор на България и незнайни лица ", се споделя в сигнала на ЕНП до прокуратурата, който е изпратен и до медиите.

Партията е много сбита в сигнала си, само че той ще се окаже действителен тест за прокуратурата в обстановки, когато нейният шеф би трябвало да ревизира или проверява себе си.

Както е известно, едно от първите условия за съществуване на проведена незаконна е тя да бъде формирана от най-малко трима души. ЕНП цитира конституцията, която постановява, че магистратите не носят наказателна и гражданска отговорност при техните служебни дейности, в случай че осъщественото е съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Партията цитира и Наказателният кодекс, в който се споделя, че потреблението на информация, събрана посредством потребление на специфични разследващи средства, отвън нейното предопределение за запазване на националната сигурност или за задачите на наказателното произвеждане, се санкционира с отнемане от независимост до пет години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР