Специализираната прокуратура тази сутрин е повдигнала обвинение на президентския секретар

...
Специализираната прокуратура тази сутрин е повдигнала обвинение на президентския секретар
Коментари Харесай

Президентският секретар Пламен Узунов получи обвинение

Специализираната прокуратура тази заран е повдигнала обвиняване на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, заяви юристът му Емилия Недева, представена от БНР.

От няколко седмици прокуратурата поредно оповестява негови чатове с предприемача Пламен Бобоков, в които става дума за посланически назначения, търсещи опрощение на пандизчии и ориста на либийския транспортен съд " Бадр ". Собственикът на „ Приста ойл " беше арестуван за трети път. Узунов и Бобоков са разследвани по дело за незаконно съдружие за търговия с въздействие.

Днес се чака да бъде притеглен към наказателна отговорност и съветникът на президента по сиурността Илия Милушев. Той е арестуван за 24 часа след вчерашната невиждана спецакция на прокуратурата в президентството, където бяха претърсени кабинети. Милушев е разследван по дело на военната прокуратура за оповестяване на държавна загадка.

От държавното обвиняване оповестиха, че в началото И.М. е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открило, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация " Технически интервенции ". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ". Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна загадка. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация. По-късно ДАНС лиши достъпа на Милушев до класифицирана информация до равнище " Строго секретно ".

Днес президентският консултант беше доведен във Военно-окръжна прокуратура в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР