Специализираната прокуратура се самосезира след разследване на журналиста на Нова

...
Специализираната прокуратура се самосезира след разследване на журналиста на Нова
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява кардиолог за поставяне на стентове на здрави хора

Специализираната прокуратура се самосезира след следствие на журналиста на Нова телевизия Васил Иванов, което уличава доктор, че слага стентове за разширение на кръвоносните съдове на здрави хора. Става въпрос за инвазивен кардиолог от регионалната болница в Пазарджик.

След сигнали до предаването за това по какъв начин работи лекар Петър Лазов екипът прави опит и праща под прикритие здрав пациент с проучване коронарография, което демонстрира, че той не се нуждае от стент, само че все пак лекарят твърди, че има потребност.

Д-р Петър Лазов е един от тримата инвазивни кардиолози в лечебното заведение. Той слага стентове по анемичен способ на хора със сърдечни проблеми. Здравната каса заплаща на лечебните заведения 4 500 лв. за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я прави. Според следствието заплатата на Лазов е 57 000 лв.. Според източници на Нова телевизия в тази ситуация в Пазарджик шефът на болничното заведение дава на доктор Лазов близо 50%.

Така той получава по към 2 000 лв. за 30-минутната намеса. Според сигнала, с цел да взема още повече пари, Лазов правил процедурата безусловно на “конвейр “ и виждал потребност от слагане на стент на всеки пациент, пристигнал на обзор при него.

Слагал стентове и на изцяло здрави хора, като ги заблуждавал, че имат притеснение на кръвоносен съд в сърцето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР