Специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС и ГДБОП, провежда активни процесуално

...
Специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС и ГДБОП, провежда активни процесуално
Коментари Харесай

43-ма са задържани при спецакция за престъпления против Републиката

Специализираната прокуратура, взаимно с ДАНС и ГДБОП, организира дейни процесуално следствени дейности по наказателно произвеждане за закононарушения срещу Републиката на територията на градовете София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.
Предмет на следствието е активност на група непознати жители по образуване и реализиране на територията на Република България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в изключително огромни размери по така наречен способ „ хавала “ в границите на интернационална проведена незаконна група. По искане на Специализираната прокуратура, Специализираният углавен съд е издал 126 позволения за осъществяване на претършуване и изземване – в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 лица, оповестиха от спецпрокуратурата.
При изискванията на необходимост, като единствена опция са събиране на доказателства, са осъществени 7 претърсвания и изземвания. В хода на следствието са конфискувани са документи, пари 32 000 евро и други движимости. Задържани са 43 лица за период до 24 часа по реда на ЗМВР, като в границите на това задържане Специализираната прокуратура ще извърши разбор на събраните доказателства и ще реши бъдещото процесуално качество на арестуваните.
Установено е, че главният уредник на незаконната активност – сирийски жител, пребиваващ в България, арестуван в гр. София, осъществявайки нерегламентирани „ хавала “- преводи, е влезнал в контакт с лица, извършващи активност по логистично подкрепяне на интернационалните терористични организации, както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други типове незаконна активност.
Провеждането на интервенцията е предшествано от едногодишна работа на Специализираната прокуратура с българските служби за сигурност и партньорски служби за сигурност на страни – членки на Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР