Специализираната прокуратура съобщи, че ще разследва бившия екоминистър Нено Димов

...
Специализираната прокуратура съобщи, че ще разследва бившия екоминистър Нено Димов
Коментари Харесай

Разследване срещу Нено Димов и за ски концесията на Банско

Специализираната прокуратура заяви, че ще проверява някогашния екоминистър Нено Димов и за дейностите му, свързани с концесията на ски зона " Банско ". С делото се занимават следователите към Специализирана прокуратура и по него се " правят дейни дейности по следствието ", твърди държавното обвиняване.

Няколко часа след ареста на Димов, поради бездействието му при водната рецесия в Перник, през януари, прокуратурата сподели, че ще се занимае и с концесията на ски зоната над Банско.

Тогава наблюдаващият прокурор Ангел Кънев заяви, че от служебния кабинет и дома на Димов са конфискувани и документи, които засягат концесията на " Юлен " за прилагане на част от предпазени територии от националния парк " Пирини " за ски зоната в Банско. По думите на Кънев при обиските е открито и писмото на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов, с което се желае от Министерския съвет да предприеме дейности за уреждането на казуса с метода на пресмятане на концесионната такса за терена, плащана от " Юлен ".

През ноември 2018 година Цацаров се закани да потърси наказателна отговорност от Министерството на околната среда и водите и Министерския съвет поради занемареност.

Поводът за това беше сигнал на партия " Зелените " до прокуратурата от началото на 2018 година за употребена допълнително повърхност от парка за потребностите на ски зоната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР