Специализираната прокуратура съобщи, че при претърсването в кабинета, ползван от

...
Специализираната прокуратура съобщи, че при претърсването в кабинета, ползван от
Коментари Харесай

Прокуратурата показа част от иззетите от кабинета на Пламен Узунов документи

 Специализираната прокуратура заяви, че при претърсването в кабинета, употребен от обвинения президентски консултант Пламен Узунов, са конфискувани голям брой бумаги и документи, свързани с активността на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт - Народно заседание, Министерство на вътрешните работи, Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, Прокуратура на Република България и други.

Установено е, че Узунов е съхранявал материали, които не се отнасят до неговите директни служебни отговорности и отговорности. Сред тях са копия на преписка сред две търговски сдружения, касаещи три външнотърговски контракта. Един от тях е предмет на следствие по досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура.

В кабинета е било открито и конфискувано копие на цялата кореспонденция по искане на основния прокурор Сотир Цацаров на България до Народното събрание от 2017 година за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против народния представител Манол Генов. Сред конфискуваната документи са и копия от разпити пред арбитър на очевидци, в това число такива с загадка идентичност. Иззети са също по този начин бележници с изписан ръкописен текст, фотоси и огромен размер от материали, съдържащи персонална и служебна информация от действен темперамент, отнасяща се за български и задгранични жители. Анализира се тяхното наличие, дали същите съставляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната.

Предстои прокуратурата да откри по какъв начин Пламен Узунов е получил копие от преписката, адресирана само до Народното събрание, в случай, че като секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, не е разполагал с сходни пълномощия.

Пламен Узунов и предприемачът Пламен Бобоков са обвинени за присъединяване в незаконно съдружие за търговия с въздействие и длъжностни закононарушения. Те са на независимост под парична гаранция, наложена им от прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР