Специализираната прокуратура разследва кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Оперативно-издирвателните

...
Специализираната прокуратура разследва кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Оперативно-издирвателните
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват кмета на Червен бряг

Специализираната прокуратура проверява кмета на Червен бряг Данаил Вълов . Оперативно-издирвателните дейности били предоставени на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), оповестяват от двете институции.

​Наказателното произвеждане е почнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) и след журналистическо следствие на " Господари на ефира ", излъчено преди 10 месеца.

Установено било, че Вълов е нарушил отговорностите си като длъжностно лице и възложител на публични поръчки по програмата " Топъл обяд ", финансирана по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне и съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на нуждаещи се лица.

Стойността на програмата е 229 106 лева с Данък добавена стойност.

През април 2017 година община Червен бряг афишира социална поръчка с две обособени позиции - " Приготвяне и снабдяване на храна " топъл обяд " и " Приготвяне и снабдяване на храна " топъл обяд " в гр.Койнаре ".

Документи, отговарящи на изискванията на публичната поръчка, са подали три компании. На базата на аршин " най-ниска цена " е отговаряла компанията " М.-П. " ЕАД. Вместо да подписа контракт със спечелилата компания и да обезпечи безвъзмездното изхранване на обществено слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил публичната поръчка на 16 май 2017 година Целта му била да облагодетелства другите две компании, които са печелили публични поръчки със същия предмет през миналата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР