Специализираната прокуратура разследва длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за

...
Специализираната прокуратура разследва длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за
Коментари Харесай

Разследват служител на МЗ заради проекта за детска болница

Специализираната прокуратура проверява длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за нарушавания при публичната поръчка за построяването на Национална детска болница. Не се прецизира кое е то, само че сигнал за нередности към плана подаде предишния август някогашният длъжностен министър Стойчо Кацаров.

Преди дни при чуването си в отрасловата парламентарна комисия вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че Министерство на вътрешните работи ревизира изказване на Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 милиона лв., предопределени за детската болница. 

По досъдебното произвеждане в спецпрокуратурата ще работи следовател от отдел „ Следствен “, а подробна информация по случая ще бъде предоставена след привършване на следствието, оповестяват от държавното обвиняване.

Това е втори проблем, обвързван със Здравното министерство, по който работи спецобвинението. През януари беше формирано досъдебно произвеждане за четири процедури за закупуване и доставка на щадящи проби за COVID-19 за учениците. То беше по сигнал за нарушавания, позволени от някогашния здравен министър Стойчо Кацаров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР