Специализираната прокуратура разследва Държавна агенция за българите в чужбина по

...
Специализираната прокуратура разследва Държавна агенция за българите в чужбина по
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в Държавната агенция за българите в чужбина

Специализираната прокуратура проверява Държавна организация за българите в чужбина по съмнения в корупция, оповестяват от пресцентъра на Прокуратура на Република България в понеделник заран.

Следователи от СО-СП на Специализирана прокуратура правят процесуално следствени дейности на адреси в София, Кюстендил и Плевен - претърсвания и изземвания,обиски на лица и разпити на очевидци в границите на формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 321,301,308,282 Наказателен кодекс.

Разследването е обвързвано с активността на ДАБЧ. Председател на Държавна организация за българите в чужбина е Петър Харалампиев. Той пое управлението през май 2017 година. Преди това, от декември 2014 година до май 2017 година Харалампиев бе заместител регионален шеф на област София, а преди този момент изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на фондация „ Българе “.

По неофициални данни на Нова телевизия е арестуван ръководителят на комисията Петър Харалампиев, който е разследван за продажба на неистинен документи за български генезис на жители основно на Украйна и Молдова за сумата от 5 хиляди евро броя.

Според Наказателния кодекс член 321 се отнася за формиране и управление на проведена незаконна група, санкционира се с отнемане от независимост от три до 10 години; член 301 - за рушвет, което се санкционира с отнемане от независимост до шест години и санкция до пет хиляди лева; член 308 - документни закононарушения (подправка на документ се санкционира с отнемане от независимост до три години) и член 282 - закононарушения по работа (лишаване от независимост до пет години или пробация).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР