Специализираната прокуратура разследва бившия кмет на Козлодуй Маринела Николова, съобщава

...
Специализираната прокуратура разследва бившия кмет на Козлодуй Маринела Николова, съобщава
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура подготвя обвинение за Маринела Николова заради обществените поръчки в община Козлодуй


Специализираната прокуратура проверява някогашния кмет на Козлодуй Маринела Николова, оповестява BulNews. Държавното обвиняване е образувало досъдебно произвеждане №177/2019 година поради обосновани догатки за тежка корупция при публичните поръчки в общината.
От прокуратурата желаят копия от договорите с „ ТЕХ-КО “ ООД, „ Елит-Пунчеви “ ЕООД, „ Би Ем Лизинг-Трейд “ и „ Ди „ Каличинов-67 “ ЕООД. Изискана е и цялата документи към общинското дружество „ Комунална активност “, както и всички публични поръчки от 2018 година насам. Прокурорите живо се интересуват и от профилираната техника и коли в „ Комунална активност “.
Агенция BulNews по изключение разгласява клише на писмото на Специализираната прокуратура до община Козлодуй, с цел да предотврати опцията платени тролове да стартират да отхвърлят скандалния факт.
Подобно следствие на органа, който бе основан да се бори с тежката корупция, е нечовечен удар по репутацията на Маринела Николова. Това деяние на прокуратурата във всички случай е с утвърждението на премиера Бойко Борисов и нищо чудно след изборите някогашната кметица на Козлодуй да бъде задържана.
Във всяка европейска страна при сходни тежки подозрения за злоупотреби проваленият политик неотложно излиза пред хората и сервира своите извинения, след което изчезва от обществено-политическия живот. В този случай образуването на досъдебно произвеждане поставя точка на предизборната акция на Маринела Николова, защото никой естествен гласоподавател не би дал своя избор за кандидат-кмет, който е разследван за тежка корупция.
Николова и нейното семейство са обект на инспекция от Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ поради подозрения за осъществени тежки закононарушения.
Любопитното е какво още би трябвало да се случи, с цел да може Маринела Николова да събере героизъм и да излезе пред обществото, да се извини на съгражданите си и да се отдръпна от предизборната конкуренция?
Точно поради такива като нея водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обществено разгласи, че в случай че не им светне алената лампа, ще им светне синята. Очевидно сините лампи на бусовете с служители на реда, които ще дойдат някоя заран в дома на някогашната кметица като неканени посетители, са повече от тези покупко-продажби в общината, в които не мирише на корупция. Предизборният девиз на ръководещата партия „ Работа, работа, работа за … “ в този случай е уместно да бъде приключен със … „ за юристите на Маринела Николова “.
На процедура нейният мандат като кмет беше ефикасен за жителите на Козлодуй като фойерверки на Трифон Зарезан - нещо гърмя и никой не разбра…



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР