Специализираната прокуратура разследва БФС. Досъдебното производство е за корупционни престъпления

...
Специализираната прокуратура разследва БФС. Досъдебното производство е за корупционни престъпления
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва БФС за корупционни престъпления против спорта

Специализираната прокуратура проверява БФС. Досъдебното произвеждане е за корупционни закононарушения срещу спорта, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова за " 24 часа ".

Тя посочи, че на този стадий не може да се заяви по кое време е формирано досъдебното произвеждане, само че влизането на антимафиотите в постройката на футболния съюз било по отношение на следствието. То се води по член 321, алинея 6. Този текст гласи, че който се сговори с едно или повече лица да прави в страната или чужбина закононарушения, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години и посредством които се цели да се набави имотна полза или да се упражни незаконно въздействие върху активността на орган на властта или локалното самоуправление, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.

Другият текст от Наказателен кодекс, по който е следствието, е член 307б и 307в.

Чл. 307б споделя, че който посредством принуждение, машинация, заплашване или по различен противозаконен метод склони другиго да повлияе на развиването или резултата от спортно съревнование, управлявано от спортна организация, в случай че осъщественото не съставлява по-тежко закононарушение, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и санкция от хиляда до 10 хиляди лв..

Чл. 307в гласи, че който обещае, предложи или даде на другиго полза, която не му се следва, с цел да повлияе или загдето е повлиял на развиването или резултата от спортно съревнование, управлявано от спортна организация, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и санкция от пет хиляди до петнадесет хиляди лв.. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР