Специализираната прокуратура разпространи нова серия от доказателства по разследването срещу

...
Специализираната прокуратура разпространи нова серия от доказателства по разследването срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата публикува нова порция доказателства по разследването срещу "Тад груп"

Специализираната прокуратура популяризира нова серия от доказателства по следствието против трима чиновници на " Тад Груп ", упрекнати в кибертероризим поради източването на персоналните данни на над 5 млн. Българи от базите данни на Националната организация за приходите (НАП).

Това е третото издание на данни, които прокуратурата показва като доказателства по следствието. Обвинени като подбудители са притежателят на " Тад Груп " Иван Тодоров и комерсиалният шеф Георги Янков, а за причинител е апетитен служителят Кристиян Бойков.

Трите документа съдържат експертна информация, която открива еднаквост в наличието на имейлът, изпратен до няколко медии с текст, за който се твърди, че е открит в служебния компютър на Кристиян Бойков.

Освен това от прокуратурата популяризират казаното от Иван Тодоров в разпитите му пред проверяващите.

Прокуратурата популяризира още един запис от видеокамера на тераса в офиса на " Тад Груп ". Твърди се, че той е извършен сред Георги Янков и чиновник във компанията, който е очевидец по следствието. Според прокуратурата, диалогът е извършен малко след ареста на Кристиян Бойков - на 16 юли в 13:05 ч.

От профилираната прокуратура акцентират, че тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор и че към този момент са били предмет на правосъдно разискване. Те са показани пред Апелативния профилиран съд по време на съвещанието за установяване на мярка за неотклонение на Иван Тодоров, който бе арестуван под стража.

" Въпреки прозрачността, в общественото пространство не престават да се популяризират манипулативни изказвания, които целят персонално злепоставяне на съответни магистрати и изцяло компрометиране активността на прокуратурата. Тревожен е методът на избрани лица, политически партии и медии да слагат личните си упоритости над интереса на повече от пет милиона българи ", разясняват от профилираната прокуратура в публично известие на уеб страницата си.

" Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес, в случай че информацията не е държавна или друга предпазена от закона загадка, или не се засягат непознати права ", показват още от държавното обвиняване.

Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, твърдят прокурорите.

" Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане ", показват от прокуратурата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (133)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР