Специализираната прокуратура разполага със сериозна комуникация между ученика от Пловдив,

...
Специализираната прокуратура разполага със сериозна комуникация между ученика от Пловдив,
Коментари Харесай

Прокуратурата с нови подробности за подготвяния атентат в Пловдив

Специализираната прокуратура разполага със сериозна връзка сред ученика от Пловдив, упрекнат за тероризъм и вербовчика от " Ислямска страна ", от която ставало ясно, че 16-годишният е подготвял терористичен акт. Това разгласи в изключително изказване представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, представена от „ 24 часа ”.

Прокурорката изясни, че мнението на обвиняването, че детето е жертва на радикализация остава годно.

" От друга страна обаче стоят ползите на българските жители. Намерени са взривни субстанции и устройства в дома на обвинения несъпоставими с нито един проблем от новата история на България ", сподели Милева и посочи, че родителите на момчето не са знаели какво има на тавана в дома им.

Прокурорката акцентира, че родителите са помогнали на проверяващите за случая, като означи обаче, че първичната информация, че детето им има общо с " Ислямска страна " не е пристигнала от тях, а от различен човек.

Милева разгласи, че прокуратурата разполага с доказателства - видеоклипове, които момчето е изпращало на вербовчика по какъв начин подготвя взривни субстанции за бомби.

" Такъв размер от взривни субстанции не е намиран и в Европа ", сподели говорителката. Тя разясни, че прокуратурата ще резервира ползите и правата на ученика, само че няма да се откаже да изиска от апелативния спецсъд неговото задържане, защото има действителна заплаха за сигурността на огромен брой български жители.

Оттук нататък отговорността е на съда, сподели Милева и не се съгласи с медийни изявления срещу прокуратурата и службите за сигурност.

При закрити порти през днешния ден трима апелативни съдии ще вземат решение за окончателната мярка за неотклонение на 16-годишния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР