Специализираната прокуратура публикува снимка на бележка, иззета от дома на

...
Специализираната прокуратура публикува снимка на бележка, иззета от дома на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата публикува списъка, иззет от Бобокови

Специализираната прокуратура разгласява фотография на записка, конфискувана от вкъщи на братя Бобокови. Тя е открита при претършуване на дома на един от двамата братя. На гърба на цветна фотография с ръкописен текст са изписаните имена, които подхождат на имената на обществено известни персони в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в разнообразни размери.

В хода на следствието информацията ще бъде тествана и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на очевидци, оповестяват от прокуратурата.

По-рано през днешния ден стана ясно, че 10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци , 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма ще се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се желае домакински арест, а във връзка с един участник ще се дефинира мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лв., добави Милева.

В качеството на обвинени са привлечени още трима за данъчни закононарушения , във връзка с тях са избрани парични гаранции съгласно тяхното фамилно и имуществено състояние.

На над 40 адреса са осъществени следствия, конфискувани са документи, контракти, пълномощни, първокласни коли, скъпи движимости. В жилището на Атанас Бобоков е конфискувана цветна фотография, на която са изписани на гърба ѝ имена на обществени персони, някои убити през годините, против имената на всеки от тях са записани огромни суми пари от порядъка на 70 млн. $, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв..

От жилището на Пламен Бобоков са конфискувани автобиографии и фотоси на длъжностни лица от Министерството на правораздаването и Министерство на регионалното развитие, както и автобиография и фотография на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков, упрекнат за тежки закононарушения.

Прокурор Брезашка, наблюдаващ прокурор, съобщи, че групата е основана с присъединяване на длъжностни лица. Едно от лицата е зам.-министърът Красимир Живков и шефът на РИОСВ-Плевен. Установено е, че зам.-министърът е бил в извънредно близки връзки с братя Бобокови, което не е незаконно единствено по себе си, само че той е правил непозволени дейности, с което е подпомагал незаконната активност на братята за импорт на боклуци от чужбина. Установено е, че Живков, възползвайки се от служебното си състояние е оказвал напън върху подчинени на него длъжностни лица със закани за уволнения даже и други въздействия.

"И когато не са изпълнявани неговите разпоредби, има случаи на уволнени шефове ", добави Брезашка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР