Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен

...
Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата протестира пускането на Маринела Арабаджиева под домашен арест

Специализираната прокуратура стачкува в целокупност правосъдния акт на Специализирания углавен съд, предписан на разпоредителното съвещание по делото против Маринела и Ветко Арабаджиеви, оповестиха от там.

Прокуратурата внесе и осбено искане за анулация на постановеното неотложно осъществяване на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “.

Ветко Арабаджиев остава в ареста

Предстои Апелативният профилиран углавен съд да се произнесе в законово открития период.

Вчера изненадващо бе решено Маринела Арабаджиева да бъде освободена под домакински арест, откакто в началото се смяташе, че това няма да се случи. Същевременно бе спряно и делото против мъжа й - предприемача Ветко Арабаджиев. Стана ясно, че против него към този момент има дело в Испания.

На 7 февруари Специализираният углавен съд остави в ареста Ветко Арабаджиев. Тогава Съдът отхвърли молба на Ветко Арабаджиев за смяна на мярката му за неотклонение от „ Задържане под стража “ в по-лека. На 4 февруари Съдът удостовери мярката на Маринела Арабаджиева - „ Задържане под стража “. Решението е било взето на закрито съвещание на Апелативния профилиран съд.

На 19 декември 2019 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Ветко и Маринела Арабаджиеви и останалите петима упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, незаконно укриване на налози и изпиране на пари.

Бе арестуван и сина на семейството - Вълчо Арабаджиев. Той бе пуснат на независимост под парична гаранция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР