Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия

...
Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия
Коментари Харесай

Иззеха множество нови културни ценности от офиса на Васил Божков

Специализираната прокуратура продължава дейностите по следствието в офисите на обвинения Васил Божков на ул. „ Московска " 43 в столицата, оповестиха от прокуратурата. В приземни пространства в постройката са открити и конфискувани голям брой нови предмети, носещи признаците на културно-исторически полезности, които са с неуточнен генезис и в нереставриран тип.

Намерени и конфискувани са фрагменти, приложения, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически полезности. Те са били съхранявани в цялостно противоречие с интернационалните стандарти за опазването им.

Специализираната прокуратура ще продължи отсега нататък дейностите си по документиране на незаконни действия против културно-историческото завещание на Република България при строго съблюдаване на разпоредбите за запазване и запазване на откритите и конфискувани предмети.

Прокуратурата е повдигнала на Васил Божков общо 18 обвинявания, измежду които за началник на проведена незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, както и за подбуждане и закононарушение по работа, търговия с въздействие и държане и отчуждаване на културни полезности. Той бе разгласен за общодържавно търсене. Впоследствие се откри, че се намира на територията на ОАЕ, където по последна информация е и досега.

Според прокуратурата, проведената незаконна група, ръководена от Божков, е работила от 2014 година в цяла България и е основана с користна цел - насила, изнудване, длъжностни закононарушения и пране на пари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР