Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми две лица за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми две лица за участие в
Коментари Харесай

Спипаха над 700 000 кутии на Околовръстното: Ред цигари, ред бутилки в камиони

Специализираната прокуратура притегли като обвинени две лица за присъединяване в незаконен сговор за незаконен импорт от Гърция и държане на акцизни артикули без бандерол – общо 752 000 кутии цигари от марките „ Уинстън “, „ Реджина “,„ LD “, „ Фаст “ и „ Карелия “, оповестиха от спецпрокуратурата. 

Те са арестувани при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура на 13 март 2019 година в склад до столичното Околовръстно шосе (недалеч от с. Казичене) при разтоварване на камион с 332 000 кутии цигари „ Уинстън класик “. Цигарите били укрити зад „ запушалка “ от стречирани палети с бутилки, като самите те били пакетирани в същите палети, „ маскирани “ зад по един ред бутилки.

При претършуване на лекия автомобил на единия от арестуваните, паркиран пред склада, са открити документите на втори камион, дошъл от Гърция предния ден. За часове вторият ТИР е открит на паркинг в столичния ж.к.
„ Люлин “. Оказва се, че преди да дойде на паркинга, е оставил до склада на Околовръството шосе теглено от него хладилно полуремарке. В него са намерени и конфискувани останалите 420 000 кутии цигари от марките „ Реджина “,
„ LD “, „ Фаст “ и „ Карелия “. Цигарите били подредени зад „ запушалка “ от замразени тестени артикули.

С разкриването на незаконната акцизна стока на е формирано досъдебно произвеждане. Събраните доказателства демонстрират, че става дума за незаконна активност, почнала през ноември 2018 година
Освен за присъединяване в незаконен сговор на двамата арестувани при профилираната интервенция са повдигнати обвинения за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери. Установява се дали цигарите са били предопределени за българския пазар или за черния пазар на друга страна.

На упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Утре в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР