Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност за участие в организирана

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност за участие в организирана
Коментари Харесай

Арестуваните за наркоразпространение в Елин Пелин са привлечени към наказателна отговорност

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати четирите лица, задържани на 7 декември в Елин Пелин и София.

Те бяха арестувани при съместни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ТС БОП – София област. Това е втората наркогрупа, настояща на територията на Елин Пелин и района, обезвредена в границите на 4 денонощия.
Акция против наркодилъри в Елин Пелин, арестувани са четирима Полицията е намерила и иззела 1,8 кг. канабис и 1,2 кг. амфетамини
На 3 декември тази година след договорка с снабдители на наркотични субстанции на едро от София бяха арестувани четирима участници в друга незаконна конструкция в града, у които бяха открити и конфискувани 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в разнообразни разфасовки, готови за разпространяване на черния пазар, пари, електронни везни.

При осъществените на 7 декември персонални обиски и претърсвания в коли и 5 адреса, употребени от новата разкрита наркогрупа, бяха открити и конфискувани близо половин кг амфетамини, 40 година опиати, 320 година марихуана, разфасована на дози за разпространяване.
14 задържани при спецакция против разпространяването на опиати До момента на територията на столицата, Перник, Нови Искър, Мировяне и Требич са претърсени 18 адреса и 6 автомобила
Намерени и конфискувани бяха и 260 000 подправени еврови банкноти, електронни везни, бележник със мемоари на клиенти, мобилни телефони, огромни суми пари в брой.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била основана и е работила от октомври 2018 година.

На арестуваните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР