Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене
Коментари Харесай

Обвиниха Божков за 7 нови престъпления

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност Васил Божков за управление на проведена незаконна група с присъединяване на още трима души, основана за осъществяване на тежки умишлени престъпни закононарушения, оповестиха от държавното обвиняване.

Според събраните досега доказателства незаконната група е работила на територията на България от 2012 година

Така образуваното сред всички обвинени незаконно съдружие е имало за цел да прави в съгласие в страната  убийства, изнудвания и други тежки закононарушения .

Освен за управление на незаконна група по новото досъдебно произвеждане във връзка с Васил Божков са направени и обвинявания за подбуждане към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.както и за оказване на насила за принудително предписание с неподвижен парцел и за опит за обезчестяване на разположение от женски пол посредством потребление на мощ, като действието не е довършено по независещи от дееца аргументи.

Зад първите два инициала най-вероятно се крият благоевградският предприемач и хазартен необут Йордан Динов, който бе убит в центъра на София през април 2012 година, и Манол Велев, който на 11 юли 2007 година бе прострелян в главата пред входа на жилищна кооперация в столицата. Той оцеля по знамение, само че от този момент е във вегетативно положение.

До момента на Васил Божков към този момент са повдигнати обвинявания за 11 закононарушения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР