Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за разпространение на незаконни оръжия

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за държане и разпространяване на противозаконни огнестрелни оръжия на територията на България, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Двама от участниците в групата са арестувани на 2 юни 2020 година в Добрич при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи.



Те са арестувани в миг на продажба на 12 оръжия - револвери и картечни револвери. Третото лице, за което има доказателства, че е част от незаконната група, е отвън страната и по отношение на него ще бъде направена Европейска заповед за арест.



В хода на дейностите по следствието в Добрич са престърсени 8 адреса. Там е открито и конфискувано огромно количество огнестрелни оръжия – над 20 револвера със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни револвери, автомати, заглушители, както и голям брой елементи и механизми за разнообразни оръжия.

Иззети са 4500 лв. и 400 евро, за които има данни, че са добити от незаконна активност. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от началото на 2019 година И тримата упрекнати са осъждани за тежки умишлени закононарушения.



На двамата арестувани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР