Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие
Коментари Харесай

Задържаните за имотни измами са с повдигнати обвинения

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за придобиване на непознати недвижими парцели, посредством потребление на неистинен документи, в това число фиктивни актове за цивилен брак с умряли лица. Сред обвинените лица са чиновник в Териториално звено „ ГРАО “ и полицейски чиновник.
Привлечените бяха арестувани на 15 и 16 януари 2020 година в София при дейности по следствието на следователи от Следствения отдел на Специализираната прокуратура и чиновници на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП.
При осъществените в хода на следствието претърсвания на жилища и коли, както и персонални обиски, са конфискувани голям брой доказателства за незаконната активност на групата – непознати персонални документи, данни за лица, чиито парцели са добити или са готови за придобиване от групата и други Ролята на полицейския чиновник в незаконното съдружие била да търси възрастни или неотдавна умряли самотно живеещи хора, които имат скъпи парцели и пари. Служителката в „ ГРАО “ от своя страна заличавала от регистъра възможни наследници на жертвите.
Иззет е и „ публикуван “ в Москва мним акт за цивилен брак на един от упрекнатите с умряло лице, притежаващо огромна парична сума в банкова сметка и апартамент в центъра на София.
Днес, 17 януари 2020 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за петима от обвинените лица. Парична гаранция от 5000 лв. е наложена на шестия притеглен за присъединяване в групата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР