Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Домашен арест за тарторката на групата за трафик на мигранти, за да се грижи за децата си

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа. Това оповестиха от прокуратурата.

Те са арестувани на 17 октомври 2019 година в Пловдив и София при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи, със съдействието на Дирекция „ Жандармерия “. При осъществените претърсвания в пет недвижими парцела в София и един в Пловдив, както и в леки коли, употребени за незаконна активност, са открити и конфискувани огромен брой мобилни телефони и сим карти, с които групата е координирала дейностите си по превеждането на непознатите жители през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната. На един от адресите е открита и конфискувана марихуана.

С определение на Специализирания углавен съд от 19 октомври 2019 година на двама от участниците е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, на двама е избран „ Домашен арест “ и на един – „ Подписка “.

За ръководителя на групата – българска гражданка, съдът дефинира „ Домашен арест “, с цел да има опция да поставя грижи за двете си дребни деца.

Определението на Специализирания углавен съд по ограниченията за неотклонение не е дефинитивно и може да бъде протестирано и обжалвано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР