Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на петима за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в курорта Слънчев бряг. Това оповестиха от пресслужбата на прокуратурата.

Трима от тях бяха арестувани на 3 септември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг. Четвъртият упрекнат за присъединяване в групата изтърпява наказване в пандиза за друго закононарушение, а петият е арестуван в следствения арест във Варна – също по обвиняване за друго незаконно действие.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била образувана при започване на 2019 година и е разпространявала в курортния комплекс разични по тип опиати, най-вече марихуана и екстази. По време на полицейската интервенция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са открити и конфискувани 300 г опиати.

По досъдебното произвеждане са събрани са голям брой други доказателства, открито е, че при задържането на единия от обвинените, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

В рамките на деня Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд на тримата арестувани за присъединяване в групата да бъдат наложени най-тежките ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР