Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за хванати с наркотици


Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в к. к. Слънчев бряг.

Трима от тях бяха арестувани на 3 септември 2019 г . при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг. Четвъртият упрекнат за присъединяване в групата изтърпява наказване в пандиза за друго закононарушение , а петият е арестуван в следствения арест във Варна - също по обвиняване за друго незаконно действие.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била образувана при започване на 2019 година и е разпространявала в курортния комплекс разнообразни по тип опиати, най-вече марихуана и екстази . По време на полицейската интервенция по задържането на участниците, в автомобил на единия от тях са открити и конфискувани 300 г опиати . По досъдебното произвеждане са събрани голям брой други доказателства, открито е, че при задържането на единия от обвинените, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази .

Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд на тримата арестувани да бъдат наложени най-тежките ограничения за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР