Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на петима, разпространявали дрога в Слънчев бряг

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в кк "Слънчев бряг ", оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Трима от тях бяха арестувани на 3 септември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг. Четвъртият упрекнат за присъединяване в групата изтърпява наказване в пандиза за друго закононарушение, а петият е арестуван в следствения арест във Варна – също по обвиняване за друго незаконно действие.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била образувана при започване на 2019 година и е разпространявала в курортния комплекс разични по тип опиати, най-вече марихуана и екстази. По време на полицейската интервенция по задържането на участниците в автомобил на единия от тях са открити и конфискувани 300 г опиати. По досъдебното произвеждане са събрани са голям брой други доказателства, открито е, че при задържането на единия от обвинените, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

Днес, 5 септември 2019 година, Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд на тримата арестувани за присъединяване в групата да бъдат наложени най-тежките ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР