Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие
Коментари Харесай

Задържаха двама видинчани, набирали хора за просия във Франция и Швеция

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност две лица за присъединяване в незаконен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция за набиране, превозване и склоняване към милостиня.

``
реклама
Двамата са арестувани на 9 октомври във Видин при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП, със съдействието на чиновници на Териториалната работа „ БОП “ Видин и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, оповестява Българска национална телевизия.

При осъществените претърсвания жилища и коли, както и персонални обиски, са открити и конфискувани 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на разнообразни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на коли, контракти и пълномощни, тетрадки със мемоари на имена и суми в евро и други документи, доказващи незаконната активност.

Трафикантите набирали претенденти с обещания за работа на Запад измежду малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, склонявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „ приходите “.

Установени и разпитани като очевидци са голям брой жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа. На 11 октомври 2019 година в Специализирания углавен съд ще бъдат весени и претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: