Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност девет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност девет лица за участие
Коментари Харесай

Задържаха 9 души за участие в група за сексуална експлоатация в София

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност девет лица за присъединяване в проведена незаконна група за полова употреба, работила на територията на София, оповестиха от спецпрокуратурата.
Те са арестувани при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в разнообразни региони на столицата след 8-месечно наблюдаване. Ръководителят на групата е арестуван на столична улица в първокласен джип „ Мерцедес “. По време на интервенцията по обезвреждане на групата са конфискувани пари в разнообразни валути (равняващи се на към 100 000 лева), телефони, симкарти, флашпамети, компютри, бележници. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от март 2018 година Освен ръководителя, значима роля в незаконната конструкция имали двама от упрекнатите. Те организирали цялата активност по предложение и даване на полови услуги – приемали поръчки, изпращали дами на адреси, организирали и превозването им. Определени участници набирали дами или ги склонявали към проституция, двама били ангажирани с доставянето на проституиращите на адреси, като играели ролята и на тяхна защита. На четирима от групата са повдигнати обвинявания и за държане на опиати, проверява се на кого и с каква цел са предлрагани.
На 20 април 2019 година Специализираната прокуратура изиска съдът да задържи под стража участниците в групата. Специализираният углавен съд одобри, че е налице обосновано догатки те да са направили закононарушенията, за които са упрекнати, само че не видя заплаха да се укрият или да извършат ново закононарушение. На осем от тях дефинира парични гаранции в размер от 5 000 до 15 000 лв., а на един - подписка. Специализираната прокуратура стачкува определението пред Апелативния профилиран углавен съд в частта, отнасяща се до ограниченията за неотклонение на ръководителя на групата (гаранция в пари от 15 000 лв) и двамата съществени уредници на активността й (парични гаранции от по 10 000 лв). Обвинението желае тримата да бъдат арестувани под стража.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР