Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на четирима от задържаните при акцията в Лясковец

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и рекет, работила на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско.

Участниците в групата бяха арестувани на 26 юни 2019 година при интервенция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. По време на дейностите по следствието бяха претърсени жилища и коли, осъществени бяха персонални обиски, както и разпити на очевидци и потърпевши от незаконната активност на участниците в групата. Намерени и конфискувани бяха към 40 000 лв., украшения от жълт метал, нелегално притежавана пушка, голям брой документи за благосъстоятелност, за които се допуска, че са на длъжници.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от януари 2019 година, оповестяват от прокуратурата. Обвинените са предоставяли „ заеми “ на нуждаещи се в друг размер, като при веселба са употребявани закани и нападателни дейности, начислявани са и наказателни лихви.

Четиримата са арестувани за 72 часа. На 29 юни 2019 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на двама от участниците и „ Домашен арест “ на другите двама.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР