Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие
Коментари Харесай

Спипаха група за данъчни измами, ощетила бюджета с близо 9 млн.лв.

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения. Пети участник в групата е отвън България, следва обвиняванията против него да му бъдат предявени след неговото търсене и връщане в страната.

До момента е открито, че от 2014 година до април 2019 година групата е ощетила бюджета с най-малко 8 860 057 лв. посредством отбягване заплащането на корпоративен налог и Данък добавена стойност. Механизмът на незаконната активност е включвал вписване на офшорни компании и търговски сдружения в Гърция на името на подставени лица, следени от групата, обявление на несъществуващи вътрешно-общностни доставки на спортни артикули, както и продажби на спортни артикули посредством интернет платформа, които не са били регистрирани.

Групата е обезвредена на 17 април 2019 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания в жилища, в счетоводна къща и етаж от офис постройка. Иззети са документи, компютри, печати на компании, банкови карти, мобилни телефони.

На участниците в групата са повдигнати обвинявания. На четиримата арестувани по време на интервенцията (за период до 24 часа по Закона за МВР) са избрани парични гаранции в друг размер - 100 000 лева, 50 000 лева и 20 000 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР