Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие
Коментари Харесай

Обвиниха петима за данъчни измами за милиони левове

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, оповестиха от държавното обвиняване.

Пети участник в групата е отвън България, следва обвиняванията против него да му бъдат предявени след неговото търсене и връщане в страната.

До момента е открито, че от 2014 година до април 2019 година групата е ощетила бюджета с най-малко 8 860 057 лв. посредством отбягване заплащането на корпоративен налог и Данък добавена стойност. Механизмът на незаконната активност е включвал вписване на офшорни компании и търговски сдружения в Гърция на името на подставени лица, контролирани от групата, обявление на несъществуващи вътрешно-общностни доставки на спортни артикули, както и продажби на спортни артикули посредством интернет платформа, които не са били регистрирани.

Групата е обезвредена на 17 април 2019 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания в жилища, в счетоводна къща и етаж от офис постройка. Иззети
са документи, компютри, печати на компании, банкови карти, мобилни телефони.

На участниците в групата са повдигнати обвинявания. На четириматата арестувани по време на интервенцията (за период до 24 часа по Закона за МВР) са избрани парични гаранции в друг размер - 100 000 лева, 50 000 лева и 20 000 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР