Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 души за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 души за участие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини 14 души, сред които 2 полицаи, за участие в група за наркотици

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 14 души за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати, грабежи, обири, произвеждане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол. Сред упрекнатите са двама полицейски чиновници - взводни командири в столичното Второ районно ръководство.

Участниците в групата бяха арестувани на 7 март 2019 година при интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи, Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура в столичния кв. „ Орландовци “. Групата е обезвредена след близо 7-месечно наблюдаване и следствие на активността й.

По време на интервенцията по задържането на участниците в жилища, коли и при персонални обиски бяха открити и конфискувани опиати, огнестрелни оръжия, близо един звук тютюн, дружно с машина за нарязването му. Иззети са и коли, за част от които има данни, че са крадени. Събраните доказателства сочат, че групата е работила повече от три години. Разследва се съпричастието й към тежки закононарушения през последните години в разнообразни краища на страната – грабежи, в това число в поща (на част от парите за пенсии на поданици в района), обири на промишлени машини, влакови релси и други Налице са и данни, че участници в групата са правили погроми на монументи в Централните софийски гробища, с цел да принудят околните на умряли да потърсят услугите им за възобновяване.

Ръководителят на групата К.Б. персонално определял функционалностите на всеки от участниците за съответното планувано закононарушение. Обвинените полицейски чиновници от своя страна осигурявали неналичието на полицейски сили в региона

на осъществяване на закононарушение. В развой на определяне е против какво заплащане са правили сходни „ услуги “. На упрекнатите за присъединяване в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 9 март 2019 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд претенции за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР