Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 10 души за участие в група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 10 лица за присъединяване в проведена незаконна група за рекет посредством насилствени дейности (в това число нанасяне на телесни повреди) и разпространяване на опиати, работила на територията на Монтана и района. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Участниците в групата бяха арестувани на 30 май 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ГДНП, със съдействието на чиновници от Дирекция „ Жандармерия “ в Монтана и София. При взаимната интервенция са претърсени десетки адреси и коли, осъществени са и голям брой персонални обиски.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била ръководена от Мартин Антов и е работила в района от 2012 година Занимавала се е с разнообразна незаконна активност – най-много рекет над аграрни производители, предприемачи и жители, както и разпространяване на опиати.

При осъществените дейности по следствието на три адреса са открити и конфискувани разнообразни по количество и тип опиати, над 20 000 лв. и огромен брой други доказателства за незаконна активност. В къщата на ръководителя Мартин Антов са открити мачете и секира, а в колата му – железна палка.

Разпитани са десетки очевидци, множеството от които пред арбитър, осъществени са и огромен брой разпознавания. Дейността на участниците в групата е документирана и със СРС.

С прокурорски постановления десетимата участници за арестувани за период до 72 часа.

На 1 юни 2019 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд претенции за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР